Bokadoo

Bokadoo

Tuotekoodi: Bokadoo_315L
Saatavuus:
Ennakkotilaa
Hinta: 650,00€ Veroton: 524,19€

Alkaen / Kuukausi (Lue lisää)

0 arvostelua  
0 arvostelua

Bokadoo, se vähän isompi hapatusastia.


Bokadoo koostuu kahdesta osasta, jotka saadaan kiristysrenkaan avulla tiiviiksi. (ilman työkaluja). Alempi osa säiliöstä on kiinteä, joka on siipimutterilla kiinnitetty runkoon. Näin Bokadoo on ergonominen eli on helppoa täyttää ja tyhjentää. Ylimpänä on kansi, joka voidaan avata ja sulkea helposti.
Kananmunamuotoinen Bokadoo perustuu luonnon periaatteisiin. Munan pyöreän muodon ansiosta, lämpö voi liikkua sujuvasti säiliön sisäosan ja näin kiertää tasaisesti. Tällä tavalla fermentointi on mahdollisimman optimaalista. Pohjassa on sisäpuolella sihti ja säiliön alla hana, josta voi valuttaa nesteet pois. Kun nostaa ylimmän puolikkaan pois, Bokadoota voidaan tyhjentää ergonomisesti.

Bokadoo on tarkoitettu hieman suurempaan määrään biojätteiden hapattamiseen kerralla. Suurtaloudet, keskuskeittiöt tms josta tulee enemmän biojättettä kerrallaan. Silloin Bokadoon täyttäminen ei kestä niin kauan, ja ilmatila sen sisällä pienenee nopeammin. Toki voi laittaa tuoretta kasvisilppua mukaan täyteaineeksi. Tai fermentoida vain nurmikonsilppua, tai hevosenlantaa.. Jopa nesteitä voi aktivoida siinä, mutta toki se pitää sitten pitää lämpimänä, esim autotallissa, koska joka keittiöön se ei oikein mahdu..

Valmishapatetut bokashin voi laittaa suoraan Bokadoohon, eli silloin se toimisi multatehtaana. Bokashin sekoittaminen multaan tehdään käsin. Sen ei ole tarkoitus pyöriä täytenä, eli bokashin ja mullan sekoittamiseen se ei ole tarkoitettu.
Puhdistaminen onnistuu helposti, tyhjänä se pyörii hyvin, akselinsa ympäri. (painaa vain 20kg tyhjänä)

Käyttökohteita: Taloyhtiöt ja suurkeittiöt, (biojäte).  Puutarhaan ( puutarhajätteille, hevosenlannalle ym hapattamiseen..)

Materiaali
Bokadoo-säiliö on valmistettu lasikuidusta jonka vuoksi se on stabiili mutta samalla kevyt. Lasikuitu on erittäin kestävää, joten sen käyttöikä on pitkä. Lasikuitu käytetään yleisesti myös juomavesisäiliöiden ja veneenvalmistuksessa

Tilavuus:  315 litraa, eli noin 300 litralle Bokashille (puutarhan nurmikon- ja lehtijäte tai keittiön biojätteitä)

Materiaali
Runko: alumiiniputki
Säiliö: Lasikuitu

Mitat:  135 x 100 x 100 cm

Paino:  20 kg

Bokadoo on tilaustuote. Arvioitu toimitusaika on noin pari viikkoa.

Valmistusmaa: Itävalta
Maahantuoja: Viidakkotohtori
Kirjoita arvostelu